Lewis Hamilton: “Als Mercedes 300 000 dollar extra had uitgegeven dan was ik F1-kampioen in 2021”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Al dagenlang wordt er gesuggereerd dat Red Bull in 2021 het budgetplafond met verschillende miljoenen overschreden heeft. Of dat zo is moet nog blijken maar volgens Lewis Hamilton zou hij en niet Max Verstappen vorig jaar kampioen zijn geworden als Mercedes met amper 300 000 dollar het budgetplafond overschreden zou hebben.

Maandag komen we eindelijk te weten of al de teams in 2021 het budgetplafond van 145 miljoen dollar gerespecteerd hebben. Gesuggereerd wordt dat Red Bull het budgetplafond met meerdere miljoenen zou overschreden hebben. Zoveel budget extra uitgeven kan uiteraard niet alleen een groot verschil betekend hebben voor 2021 maar ook voor het huidige seizoen en zelfs 2023.

Mercedes en ook Lewis Hamilton lieten de voorbije dagen verstaan dat er streng opgetreden moet worden mocht er daadwerkelijk een overschrijding van het budgetplafond hebben plaatsgevonden. Volgens Lewis Hamilton kon het ook verklaren waarom Red Bull in 2021 zoveel upgrades kon introduceren.

“Ik herinner me dat we vorig jaar in Silverstone onze laatste grote upgrade introduceerden, gelukkig was hij geweldig en konden we voor de overwinning strijden,” vertelde Hamilton in Suzuka tegenover ‘Sky Sports’.

“Vervolgens zagen we Red Bull ieder twee raceweekends upgrades introduceren. Ze hadden op zijn minst nog vier extra upgrades daarna.”

“Mochten wij 300 000 dollar gespendeerd hebben aan een nieuwe vloer of het aanpassen van de vleugel dan zou dit de uitkomst van het kampioenschap veranderd hebben. We zouden ons immers sowieso in een betere positie bevinden van zodra we die op de wagen hadden.”

“Laat ons hopen voor de sport dat de berichten niet juist zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022