GP van Mexico: tweede oefensessie: George Russell snelste, Charles Leclerc crasht

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Mexico de snelste tijd gereden, Ferrari-rijder Charles Leclerc maakte een stevige crash.

Net als vorige week in Amerika duurt ook in Mexico de tweede oefensessie dertig minuten langer zodat dat er met prototypebanden van Pirelli kan getest worden. Tijdens deze sessie zochten de rijders ook al wat meer de limieten van wagen en de baan op en dat leidde tot heel wat fouten die gemaakt werden.

Voor de meeste rijders beperkte het zich tot een schuiver of even breed gaan maar voor Charles Leclerc liep het minder goed af. Leclerc crashte met zijn Ferrari en de mecaniciens mochten stevig beginnen sleutelen aan de zwaar gehavende F1-bolide van de Monegask.

Helemaal aan het einde van de oefensessie kregen we nogmaals een rode vlag toen Guanyu Zhou zijn Alfa Romeo F1-bolide langs de kant moest parkeren door een technisch probleem. De sessie werd gezien de beperkte tijd op de klok niet meer herstart.

Uiteindelijk was George Russell in zijn Mercedes F1-bolide de snelste van de sessie, Yuki Tsunoda reed een verrassende tweede tijd. De rondetijden en onderlinge krachtsverhoudingen inschatten is echter moeilijk omwille van het feit dat er ook met prototypebanden werd getest. Het wordt dan ook vooral uitkijken naar de derde oefensessie en de kwalificatie op zaterdag om te zien wie er het snelste is in Mexico.