GP van Miami: kwalificatie: Max Verstappen verslaat beide Ferrari’s in de strijd voor de pole

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft net als tijdens de sprintrace ook de polepositie voor de race op zondag veroverd. Charles Leclerc en Carlos Sainz kwalificeerden zich in de Ferrari op de plaatsen twee en drie.

Op vrijdag veroverde Max Verstappen de polepositie voor sprintrace en uiteindelijk slaagde hij er ook in om die sprintrace te winnen. Verstappen ging dan ook als grote favoriet de kwalificatie in, zou hij ook de polepositie voor de race op zondag veroveren?

Het was meteen druk bij aanvang van Q1 en dat omdat er een minieme kans op regen werd voorspeld. Uiteindelijk kwam die regen er niet en werd Q1 onder droge omstandigheden afgewerkt. Max Verstappen reed de snelste tijd. Bij de afvallers was er een mentale opdoffer voor Daniel Ricciardo die met een achttiende tijd sneuvelde, dit nadat hij tijdens de sprintrace nog op sensationele wijze een vierde plaats had weten te behalen.

Thuisrijder Logan Sargeant, en dat mag je gerust letterlijk nemen want Sargeant gaat tijdens het raceweekend gewoon thuis slapen, sneuvelde op slechts 0,034 seconde van de vijftiende tijd. Net geen Q2 dus voor de Amerikaan en dat is niet alleen jammer voor hemzelf maar ook voor het thuispubliek.

In Q2 werd er nog nadrukkelijker de limiet van de wagen en het circuit opgezocht. Bij Williams-rijder Alex Albon leidde dat tot een stevige schuiver en de Britse Thai veroorzaakte dan ook een gele vlag-situatie. Gelukkig kon Albon zijn weg verder zetten.

Uiteindelijk was Charles Leclerc in Q2 nipt sneller dan Max Verstappen die 0,033 seconde trager was dan Leclerc. Krijgen we opnieuw een spannende strijd om de polepositie?

Tijdens de eerste serie snelle runs in Q3 was Max Verstappen de snelste. Met een tijd van 1:27.241 was Verstappen zo’n anderhalf tiende sneller dan Charles Leclerc, Carlos Sainz volgde in de andere Ferrari op iets meer dan twee tienden. Er volgde echter nog een tweede ultieme run: Verstappen tegen beide Ferrari’s voor de pole?

We kregen echter wat een anticlimax want geen van de toppers wist zijn rondetijd in die ultieme snelle run te verbeteren. Polepositie dus voor Max Verstappen, voor Charles Leclerc en Carlos Sainz in de Ferrari.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print