Lewis Hamilton verliest wk-punt door bestraffing na afloop van sprintrace

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de sprintrace in Miami heeft Lewis Hamilton van de stewards een drive-through penalty gekregen voor het te snel rijden in de pitlane.

Lewis Hamilton startte de sprintrace van op de twaalfde plaats en probeerde bij de start meteen langs de binnenkant van de bocht heel wat plaatsen goed te maken. Hamilton remde erg laat en daardoor kwam het tot contact met Fernando Alonso die op zijn beurt dan weer contact maakte. Uiteindelijk moesten Lando Norris en Lance Stroll opgeven. Het bewuste incident werd genoteerd maar Hamilton kreeg daarvoor uiteindelijk geen straf.

Opmerkelijk genoeg volgde er meteen na afloop van de sprintrace wel nog een tijdstraf die indirect door hetzelfde incident werd veroorzaakt. Na de aanrijding kwam de safety car immers op de baan en bij het passeren van start-finish werd er door de pitlane gereden omdat er in de eerste bocht te veel brokstukken op de baan lagen.

Daarbij reed Lewis Hamilton te snel door de pitlane, namelijk 90,7 km/u terwijl de maximumsnelheid dit weekend in de pitlane 80 km/u bedraagt. Hamilton kreeg na afloop van de race een drive-through penalty opgelegd die werd omgezet in een tijdstraf van 20 seconden waardoor Hamilton de uitslag terugviel van P8 naar P16 en zijn wk-punt dus verliest.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print