Kevin Magnussen: “Bestraffingen waren terecht maar ik speelde het ’teamspelletje’ om Nico aan punten te helpen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de sprintrace in Miami incasseerde Kevin Magnussen verschillende bestraffingen. Magnussen verdedigde erg hard zijn positie en ging er bij momenten ‘over’ en maar dat deed hij naar eigen zeggen doelbewust om zo teamgenoot Nico Hulkenberg en het Haas F1 team aan punten te helpen.

“Al de bestraffingen waren wel verdiend, daar bestaat geen twijfel over,” gaf Magnussen na afloop van de sprintrace toe. “Ik moest het spelletje opnieuw spelen. Ik bevond me aan het begin van de race in een zeer goede positie achter Nico, ik won heel wat posities en reed op de achtste plaats.”

“Ik werd goed beschermd tegenover Lewis omdat ik DRS had van Nico en een goede positie had. Maar vervolgens sneed Nico de chicane af en verloor ik DRS.”

Uiteindelijk profiteerde Hulkenberg van de intense strijd die Magnussen met onder ander Lewis Hamilton leverde maar Hulkenberg deed zelf weinig om het Haas F1 team aan een mogelijk nog beter resultaat te helpen want hij zorgde er niet voor dat Magnussen opnieuw DRS kreeg. Mocht dat wel het geval zijn geweest dan hadden de Haas-rijders mogelijk als zevende en achtste gefinisht en dat had uiteraard nog beter geweest.

“Nico had me opnieuw DRS kunnen geven om me te beschermen, dan hadden we eenvoudig op P7 en P8 kunnen finishen maar in de plaats was ik nu erg kwetsbaar tegenover Lewis,” aldus Magnussen. “Ik begon zoals een gek met hem te vechten en ik creëerde een kloof tegenover Nico zoals ik ook in Jeddah deed, dit door allerlei domme tactieken te gebruiken die ik niet graag gebruik.”

“Maar uiteindelijk deed ik mijn job, ik ben een teamspeler en Nico scoorde de punten omdat ik hem een kloof gaf. Lewis en Tsunoda konden hem daardoor niet inhalen.”

“Dit is niet de manier waarop ik graag race maar het is wel wat ik vandaag moest doen.”