GP van Miami: Sergio Perez verovert de pole, Max Verstappen op P9 na foutje en crash Charles Leclerc

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez heeft de polepositie voor de GP van Miami veroverd. De Mexicaan deed wat hij moest doen, snel rijden en niet in de fout gaan. Dat kon niet gezegd worden van Charles Leclerc en Max Verstappen die allebei in de fout gingen en niet verder geraakten dan de zevende en negende tijd.

Na zijn snelste tijd in de laatste oefensessie begon Max Verstappen aan de kwalificatie als de grote favoriet voor de polepositie. Voor thuisrijder Logan Sargeant was het dan weer zijn allereerste raceweekend op ‘eigen bodem’.

Tijdens het eerste kwalificatiegedeelte zagen we opnieuw enkele schuivers. Het meest opmerkelijke incident was echter Lewis Hamilton die net niet achteraan inreed op Kevin Magnussen. Hamilton slaagde er nog net in om Magnussen te ontwijken maar raakte daarbij wel de muur.

Max Verstappen sloot Q1 als snelste af en beide Red Bulls wilden duidelijk snel opnieuw het circuit op gaan toen Q2 van start moest gaan. Het zorgde alvast voor een mooi beeld van de speciale Miami-livery op de Red Bull F1-bolide.

Ook in Q2 was Max Verstappen opnieuw de snelste, op anderhalf tiende gevolgd door Charles Leclerc. De verrassing van formaat was echter de vroegtijdige uitschakeling van Lewis Hamilton. Hamilton reed aan het einde van Q2 een rommelig rondje en geraakte niet verder dan een dertiende tijd.

Max Verstappen als favoriet richting Q3 en de leider in het kampioenschap begon ook als eerste aan een snelle run. Verstappen ging echter in de fout en moest zijn eerste poging opgeven en terugkeren naar de pitlane. Het zou van de ultieme en laatste snelle run moeten komen. Teamgenoot Sergio Perez reed vervolgens de voorlopig snelste tijd.

Charles Leclerc leek in de Ferrari vervolgens die tijd mogelijk te verbeteren maar aan het einde van het lange rechte stuk verremde Leclerc zich. Ook de Monegask zal het perfect moeten doen tijdens de ultieme snelle run.

Leclerc begon als één van de eerste rijders maar het liep fout voor de Monegask want hij ging breed, verloor de achterkant van de wagen en crashte in de TecPro-barriers. Een dramatische kwalificatie voor Leclerc maar ook voor Max Verstappen want we kregen een rode vlag en ook Verstappen kon daardoor na zijn eerder foutje in Q3 zijn rondetijd niet meer verbeteren.

Sergio Perez vertrekt tijdens de GP van Miami van op de pole met Fernando Alonso naast de Mexicaan op de eerste startrij. Carlos Sainz vertrekt van op de derde plaats met daarnaast Kevin Magnussen in de Haas F1-bolide. Charles Leclerc kwalificeerde zich op P7 terwijl Max Verstappen de race zal moeten aanvatten van op P9. Een sensationele startgrid die ongetwijfeld ook tijdens de race voor spektakel zal zorgen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print