“Het is niet meer ‘de grote vier’, het is Red Bull en de rest op een grote achterstand”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren-baas Zak Brown liggen de krachtsverhoudingen dit F1-seizoen duidelijk anders dan vorig jaar. Daarbij kunnen volgens hem enkele opmerkelijke conclusies getrokken worden.

De voorbije jaren waren er meestal drie of vier teams die een voorsprong hadden op de rest van het veld maar volgens Brown is de situatie dit jaar duidelijk anders.

“Je had vroeger enkele teams vooraan, een middenveld en de achterhoede,” vertelde Brown tijdens de persconferentie van de FIA in Miami. “Er is geen achterhoede meer, ik zou zelfs niet meer spreken van de ‘big four’. Het is Red Bull en eigenlijk al de rest.”

“Er zijn twee, drie of vier teams en tijdens de kwalificatie zitten we in de mix met hen. Ze hebben de snellere wagens maar ze liggen binnen bereik.”

Het budgetplafond begint volgens Brown echter zijn nut te bewijzen en iedereen dichter bij elkaar te brengen?

“Ervoor zorgen dat iedereen een gelijk speelveld kreeg was één van de doelen van het budgetplafond. Ik denk dat iedereen momenteel tegen het maximum van het budget zit,” aldus Brown. “De rijdersduo’s zijn de beste die ik ooit in de Formule 1 heb gezien. Ik denk dat je momenteel een rijdersveld ziet dat zich erg dicht bij elkaar vindt en hopelijk kunnen wij met negen teams wat goedmaken en ervoor zorgen dat het een show met tien teams wordt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print