GP van Miami: derde oefensessie: Max Verstappen met grote voorsprong de snelste

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Miami de snelste tijd gereden. Charles Leclerc en teamgenoot Sergio Perez eindigde op ruime afstand op de plaatsen twee en drie. Verstappen favoriet dus voor de strijd om de pole die straks plaatsvindt.

Fernando Alonso ging met zijn groene Aston Martin F1-bolide meteen de baan op toen het licht aan het einde van de pitlane op groen ging. De laatste zestig minuten voor de rijders en de teams om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Met een nieuwe asfaltlaag en een erg uitdagend circuit dat naast de ideale rijlijn amper grip biedt staan de rijders voor een enorme uitdaging tijdens de kwalificatie en de race.

Max Verstappen voelt zich duidelijk erg goed op het circuit van Miami. In de Red Bull RB19 met speciale Miami-livery vindt Verstappen ook tijdens deze oefensessie meteen het juiste ritme. Voor heel wat rijders vormt het circuit, en dan in het bijzonder het gebrek aan grip naast de ideale rijlijn, een grote uitdaging.

Verraderlijke omstandigheden, dat leidt inderdaad tot heel wat rijders die zich verremmen of een spin maken. Het feit dat er naast de ideale rijlijn amper grip is doet de rijders vrezen dat er tijdens de race weinig inhaalmogelijkheden zullen zijn.

Aan het einde van de sessie verbeterde Charles Leclerc zijn tijd nog maar de Monegask moest tevreden met de tweede tijd, op ruime afstand van Verstappen.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd achter zijn naam had staan, op zo’n vier tienden gevolgd door Charles Leclerc. Teamgenoot Sergio Perez moest zelfs een halve seconde toegeven op Verstappen. Max Verstappen lijkt dan ook torenhoog favoriet voor de polepositie straks.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print