Lewis Hamilton in shock: “Het is opnieuw hetzelfde, je krijgt een schop onder je kont”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de eerste oefensessie reed Lewis Hamilton gisteren de tweede tijd, achter teamgenoot George Russel. Tijdens de tweede oefensessie presteerde Mercedes veel minder goed, Hamilton moest genoegen nemen met een zevende tijd op bijna een seconde van Max Verstappen.

“Het is ieder weekend hetzelfde,” vertelde Hamilton gisteren na afloop van de tweede oefensessie. “We zijn een seconde te traag.”

“Het is een geweldig weekend, een geweldige plaats om te zijn, er zijn veel positieve aspecten. Het is gewoon zo dat we niet echt snel zijn. Het is worstelen daarbuiten, we proberen heel wat verschillende dingen.”

“De eerste tijd leek erg goed en vervolgens was er de tweede oefensessie en zie je de echte snelheid naar boven komen, je krijgt dan een schop onder je kont. Dat is soms moeilijk om te incasseren.”

“Maar het is oké, we blijven gewoon werken en we zullen van vrijdag op zaterdag proberen om te zien welke wijzigingen we aan de afstelling van de wagen kunnen doen om hem in de ‘sweet spot’ te krijgen.”

Volgens Hamilton voelt de Mercedes F1-bolide in Miami niet zo competitief aan als de voorbije twee raceweekends.

“Melbourne was dag en nacht verschil. Het was veel leuker om daar te rijden, ook Baku voelde beter aan dan hier,” aldus Hamilton. “Misschien komt het door de hitte of de balans van de wagen die we momenteel hebben. Ik ga optimistisch blijven en ik ga zeggen dat we optimistisch blijven dat we de wagen op zaterdag beter voor elkaar krijgen en enkele stappen vooruit zetten.”

“Maar het voelt wat hetzelfde als vorig jaar, maar dan zonder het stuiteren. Het voelt alsof we met ongeveer dezelfde wagen racen en dat is moeilijk om te aanvaarden.”