Nick Cassidy zegeviert in Monaco en grijpt leiding in Formule E-kampioenschap: 116 inhaalmanoeuvres!

Envision Racing
Envision Racing

De Nieuw-Zeelander Nick Cassidy heeft de ePrix in Monaco gewonnen. Van op de negende plaats reed Cassidy een knappe inhaalrace richting de overwinning. Inhalen moeilijk in Monaco? Er vonden tijdens de Formule E-race doorheen de straten van Monaco maar liefst 116 inhaalmanoeuvres plaats. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als negende in de punten.

Jake Hughes startte van op de pole en wist bij de start zijn leidersplaats succesvol te verdedigen. In ronde 3 viel André Lotterer uit na contact met landgenoot René Rast. In ronde 6 kregen we met Oliver Rowland een volgend slachtoffer want hij verloor een deel van zijn voorvleugel en reed daadoor op de laatste plaats een verloren race.

Tijdens de Formule E-race doorheen de straten van Monaco zagen we opvallend veel inhaalmanoeuvres, een groot contrast met de F1-race die er plaatsvindt. Vooral Nick Cassidy reed zich in de kijker want in de eerste acht ronden reed Cassidy van op de negende plaats op de stargrid naar de leiding in de race. Cassidy moest vervolgens vooral strijden met Evans en Dennis.

In het middelste gedeelte van de race kregen we weinig spektakel te zien maar dat kregen we aan het einde van de race wel. De safety car kwam in ronde 22 immers de baan op omdat Norman Nato met zijn wagen stil kwam te staan en we zagen ook Maximilian Guenther tegen Ticktum rijden. Opgave voor Guenther terwijl Ticktum met schade door kon rijden.

De race werd na enkele ronden achter de safety car hervat maar dat duurde niet lang want Nico Muller crasht na een contact met Sam Bird. Opnieuw kwam de safety car op de baan en de race werd vervolgens achter de safety car uitgereden. Nick Cassidy mocht dus zegevieren voor Evans en Dennis. Door zijn overwinning komt Evans ook aan de leiding in het kampioenschap. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte na een sterke inhaalrace op P9 in de punten.