Charles Leclerc na crash: “Ik werd verrast door het nieuw baanoppervlak”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Miami crashte Charles Leclerc. Die crash werd volgens Leclerc veroorzaakt doordat hij verrast werd door het nieuw baanoppervlak en het feit dat er slechts één ideale rijlijn is waarnaast er bijzonder weinig grip is.

Na de klachten over het slechte baanoppervlak vorig jaar tijdens de eerste GP van Miami kreeg het circuit een nieuwe toplaag. Op vrijdag waren het echter verraderlijke omstandigheden want naast de ideale rijlijn was er bijzonder weinig grip. Dat mocht Leclerc ondervinden want hij belandde naast de ideale rijlijn en crashte vervolgens rechtdoor in de TecPro-barriers.

“Ja, het was zeer tricky want er is slechts één rijlijn en van zodra je daarnaast terecht komt dan is er bijzonder weinig grip,” vertelde Leclerc na zijn crash tijdens de tweede oefensessie. “Dat is simpelweg wat er gebeurd is. Ik pushte te veel, verloor de achterkant, probeerde nog te herstellen maar er was helemaal geen grip om de wagen in te sturen. Zo simpel was het.”

“Er is echter geen grote schade. De voorkant is uiteraard beschadigd maar los daarvan is er geen schade aan de achterkant van de wagen, wat het belangrijkste is. Zaterdag is een nieuwe dag en ik ben er zeker van dat het dan goed zal gaan.”

VIDEO: Charles Leclerc crasht tijdens tweede oefensessie GP van Miami