Fernando Alonso: “Inhalen wordt moeilijk tijdens GP van Miami”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso zal het dit weekend moeilijk zijn om andere wagens in te halen. Daarvoor verwijst Alonso niet naar de ingekorte DRS-zone maar vooral naar de nieuwe asfaltlaag die het circuit van Miami kreeg.

In de aanloop naar het raceweekend in Miami was er veel te doen rond het inkorten dit seizoen van verschillende DRS-zones, waaronder die langs start-finish in Azerbeidzjan en twee DRS-zones dit weekend in Miami. Er kwam veel kritiek van rijders maar Fernando Alonso was het daar niet mee eens (Fernando Alonso steunt inkorten DRS-zones: “Ze zijn te lang voor Red Bull”). Toch is Alonso van mening dat het in Miami moeilijk zal zijn om in te halen maar daarvoor verwijst Alonso dan vooral naar de nieuwe asfaltlaag.

“Het was een redelijk routinematige vrijdag voor ons, dit na het afwijkend schema in Baku,” blikt Alonso terug op vrijdag. “We hadden meer tijd op het circuit waardoor we dit weekend meer over de wagen en de banden kunnen leren, dit ondanks de rode vlaggen die de sessies verstoorden.”

“Ik denk dat het nieuwe baanoppervlak beter lijkt te zijn dan vorig jaar maar we hebben nu gewoon de racelijn ‘proper’ gereden. Wanneer je daarvan afwijkt dan is het erg glad en dat kan het inhalen moeilijk maken.”

“De kwalificatie op zaterdag wordt belangrijk maar ons sterke punt is normaal de zondag. We zullen zien wat we kunnen doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print