GP van Monaco: kwalificatie: Charles Leclerc vliegt naar de pole

Ferrari
Ferrari

In de smalle straten van Monaco heeft Charles Leclerc in zijn Ferrari de polepositie voor de GP van Monaco veroverd. De Monegask zorgde daarmee voor dolle vreugde bij het thuispubliek.

De kwalificatie beloofde een intense strijd tussen Red Bull en Ferrari te gaan worden en dat bleek meteen ook al tijdens het eerste kwalificatiegedeelte waar ze afwisselend de snelste tijd lieten noteren.

Naarmate de kwalificatie vorderde doken de rondetijden steeds meer naar beneden. De limieten en de vangrails werden steeds nadrukkelijker opgezocht en uiteindelijk ging het fout toen Yuki Tsunoda de vangrails raakte en een rode vlag uitlokte.

Het zorgde voor een hectisch slot van het eerste kwalificatiegedeelte want iedereen stond te drummen om met nog iets meer dan twee minuten op de klok opnieuw de baan op te kunnen gaan. Al de toppers slaagden er echter probleemloos in om door te stoten naar Q2.

In Q2 zagen we Charles Leclerc naar de snelste tijd rijden maar Sergio Perez volgde in de Red Bull op slechts 0,090 seconde. Carlos Sainz en Max Verstappen volgden op meer dan twee tienden. Voor Leclerc was het wel even ‘spannend’ toen hij de weegbrug was gepasseerd terwijl zijn Ferrari verplicht gewogen moest worden. Het beloofde echter ook een spannende strijd om de pole te gaan worden.

In Q3 zagen we Charles Leclerc als eerste de baan opgaan en de Monegask zette in zijn achtertuin meteen een kanontijd neer. Met een 1:11.376 claimde hij een voorlopige polepositie. Carlos Sainz, Sergio Perez en Max Verstappen volgden op meer dan twee tienden van Leclerc.

We kregen echter nog een ultieme tweede snelle run en daarin was Charles Leclerc opnieuw bloedsnel onderweg want de Monegask was in zijn eerste sector nog eens bijna twee tienden sneller dan zijn voorlopige pole-tijd. Leclerc moest echter zijn snelle ronde afbreken omdat we een rode vlag kregen.

Sergio Perez was immers vlak voor de ingang van de tunnel gespind in zijn Red Bull. Carlos Sainz kon in zijn Ferrari niet meer volledig uitwijken voor Perez en zo versperden twee F1-bolide het circuit.

Daarmee was Charles Leclerc helemaal zeker van de polepositie, dit tot dolle vreugde van het thuispubliek. Met Carlos Sainz op de tweede plek krijgen we een volledig rode eerste startrij. Sergio Perez en Max Verstappen vinden we in de Red Bulls terug op de tweede startrij.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print