GP van Monaco: derde oefensessie: Sergio Perez sneller dan beide Ferrari’s

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Niet Charles Leclerc en Ferrari bovenaan tijdens de derde oefensessie maar wel Sergio Perez. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen zorgde er zo voor dat Red Bull voor het eerst dit weekend het snelst was. Charles Leclerc reed de tweede tijd terwijl Max Verstappen genoegen moest nemen met de vierde tijd.

Tijdens de derde oefensessie kregen de rijders nog een laatste keer de kans om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. Tempo en vertrouwen opbouwen was de boodschap en daarbij ook zo snel mogelijk en zo dicht mogelijk tegen de vangrails rijden. Pierre Gasly toonde ons hoe het moet.

Elk duizendste tijdswinst op het smalle stratencircuit van Monaco kan straks cruciaal blijken tijdens de kwalificatie. Sergio Perez en Charles Leclerc reden iets voor halverwege de sessie zelfs identiek dezelfde rondetijd.

Tunnelvisie krijgen de rijders in Monaco niet alleen letterlijk in de tunnel maar ook figuurlijk wanneer ze doorheen de straten van Monaco rijden.

Zo’n tien minuten voor het einde van de sessie ging Lance Stroll iets over de limiet en gleed hij met zijn Aston Martin F1-bolide tot tegen de muur. Gelukkig voor Stroll raakte zijn wagen niet te ernstig beschadigd, anders zou zijn kwalificatie in gevaar zijn gekomen.

Helemaal aan het einde van de sessie zette Sergio Perez met een tijd van 1:12.554 de snelste tijd maar thuisrijder Charles Leclerc ging nog sneller. Perez ging vervolgens echter nog sneller en zo was het uiteindelijk Sergio Perez die de snelste was, voor het Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer