GP van Monaco: derde oefensessie: Max Verstappen en Red Bull bovenaan, Lewis Hamilton crasht

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Monaco de snelste tijd gereden. Teamgenoot Sergio Perez was slechts een handvol duizendsten trager dan Verstappen. De oefensessie werd vroegtijdig beëindigd na een crash van Lewis Hamilton.

Tijdens de derde oefensessie kregen de rijders een allerlaatste kans om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie. De kwalificatie inderdaad en niet op de race want Monaco is het buitenbeentje op de F1-kalender waarbij alles op de kwalificatie wordt gezet, inhalen in de straten van Monaco is immers bijzonder moeilijk.

Voor Esteban Ocon verliep dat niet probleemloos. De Fransman kwam met zijn Alpine F1-bolide stil te staan in de tunnel maar slaagde er uiteindelijk toch in om door te rijden. Cruciaal want iedere minuut telt in de straten van Monaco, vooral omdat de rijders moeten proberen om het juiste ritme te vinden.

Daarbij is het voor alle rijders zoeken naar de limieten van de wagen en het circuit, ook voor thuisrijder Charles Leclerc die de vangrails raakte met zijn Ferrari. Leclerc was echter zeker niet de enige rijder die dat deed, ook Max Verstappen verschillende andere rijders reden tegen de vangrails.

Naarmate dat de laatste oefensessie steeds meer vorderde zagen we steeds meer rijders de limieten opzoeken en daardoor ook over de limiet gaan en in de fout gaan. Het was voor de rijders balanceren tussen toch risico’s nemen en een crash riskeren, die mogelijk leidt tot het niet kunnen deelnemen aan de kwalificatie, en toch het vinden van enkele extra duizendsten van een seconde.

Tijdens de slotminuten van de sessie kregen we een rode vlag toen Lewis Hamilton ter hoogte van Mirabeau tegen de vangrails reed.

Gelukkig voor Hamilton was de schade aan zijn F1-bolide eerder beperkt en was de crash niet zo erg dat zijn kwalificatie straks in gevaar dreigt te komen. De crash van Hamilton betekende echter wel meteen ook definitief het einde van de sessie. Uiteindelijk was het Red Bull bovenaan tijdens deze laatste oefensessie met een snelste tijd voor Max Verstappen, gevolgd door teamgenoot Sergio Perez.