Fernando Alonso: “Aston Martin maakt zeker kans op de pole”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na de eerste twee oefensessies in Monaco heeft Fernando Alonso een goed gevoel. Op basis van de performance op vrijdag verwacht hij dat Aston Martin straks kan meedoen voor de polepositie.

Tijdens de eerste oefensessie reed Alonso de tweede tijd terwijl hij tijdens de tweede oefensessie de vierde tijd reed, op slechts iets meer dan twee tienden van Max Verstappen. Alonso heeft er dan ook vertrouwen in dat hij en Aston Martin straks zullen kunnen meestrijden voor de polepositie.

“De wagen voelde goed, makkelijk om mee te rijden, wat je ook op een circuit zoals dit zou verwachten, dus ik ben blij,” vertelde Alonso gisteren na afloop. “Ik kwam naar hier met heel wat vertrouwen omdat deze wagen me al heel het jaar een goed gevoel geeft.”

“Hij stelde ook vandaag niet teleur: het was leuk om met de wagen te rijden, ik heb plezier en ik ben klaar voor zaterdag”

“Er waren enkele rode vlaggen, wat voor iedereen hetzelfde is, maar we konden voldoende ronden rijden om vertrouwen te krijgen met de wagen, wat hier erg belangrijk is om tijdens het weekend het juiste ritme te vinden.”

Ondanks dat Alonso denkt dat Red Bull nog steeds het snelste team is, en er ook een felle strijd met Ferrari en Mercedes is, gelooft Alonso in zijn kansen op de polepositie en een eventuele overwinning.

“Ik denk dat alles mogelijk is op zaterdag, we zullen zeker en vast één van de kandidaten voor de polepositie zijn, absoluut,” blikt Alonso vooruit naar zaterdag. “We denken niet dat we het sterkste in Monaco zullen zijn, ik denk dat er niet erg veel verschil met Baku zal zijn, wat ook een stratencircuit is. Ik denk dat het hetzelfde als eender welke andere race zal zijn.”

“dit is een eenmalige kans. Er zijn specifieke circuits waar je tijdens de oefensessies vertrouwen moet opbouwen, steeds dichter bij de muren moet rijden, ik zal meer dan tijdens eender welk ander raceweekend aanvallen, absoluut.”

“Misschien wordt dit ons slechtste weekend en liggen we uit de punten, je weet het nooit want dit is een erg specifiek circuit, maar dit zijn die eenmalige kansen die je probeert te benutten en te maximaliseren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print