Charles Leclerc na tweede tijd: “Een moeilijke dag, het moet beter tijdens de kwalificatie”

Ferrari
Ferrari

Ondanks een tweede tijd in de tweede oefensessie, op slechts een handvol duizendsten van Max Verstappen, spreekt Charles Leclerc van een moeilijk begin in Monaco. Volgens Leclerc heeft Ferrari duidelijk nog een stap vooruit nodig om mee te doen voor de polepositie.”

“Het was een moeilijke dag aangezien de wagen niet echt doet wat hij hoort te doen,” deed Leclerc zijn beklag na afloop van de tweede oefensessie. “We moeten goed naar de afstelling op mijn wagen kijken en vervolgens ervoor zorgen dat ik op zaterdag een goed gevoel in de wagen heb.”

Als thuisrijder weet Leclerc als geen ander hoe het circuit van Monaco eruit ziet. Bovendien is er nog iets speciaal aan Monaco: in tegenstelling tot een normale vrijdag ligt de focus vooral op de kwalificatie en niet op lange runs en het testen van de bandenslijtage.

“Hier draait alles rond de kwalificatie, we deden geen race runs, we focussen ons volledig op het voorbereiden van de kwalificatie en dit op de best mogelijke manier,” aldus Leclerc. “Alles draait hier rond de kwalificatie.”

“Er wordt veel gesproken over mijn laatste race (waarin Leclerc crashte tijdens de kwalificatie) maar de kwalificatie is altijd één van mijn sterke punten geweest dus daarover maak ik me geen zorgen. Ik ga ervoor gaan en we zullen zien wat er gebeurt.”