Carlos Sainz na crash: “Het was een klein foutje, dit is normaal in Monaco”

Ferrari
Ferrari

Voor Ferrari-rijder Carlos Sainz eindigde de vrijdag in Monaco met een crash. Niet ideaal maar desondanks tast het zijn vertrouwen voor de rest van het raceweekend naar eigen zeggen niet aan.

“Het was niet ideaal om de sessie zo te eindigen, na een kleine inschattingsfout terwijl je de limiet probeert te vinden,” aldus Sainz die desondanks de derde tijd reed. “Mijn excuses aan het team en de mecaniciens voor het extra werk.”

“Het was eerlijk gezegd een zeer kleine crash. Ik raakte gewoon de muur aan de binnenkant van bocht 16. Het was een typische inschattingsfout die in Monaco gebeurt.”

“Op het vlak van vertrouwen en de rondetijd verliep heel de dag zeer goed en een inschattingsfout in één bocht gaat me niet beïnvloeden.”

Sainz houdt ondanks zijn crash dan ook een goed gevoel over aan de vrijdag in Monaco.

“Over het algemeen was het een positieve dag,” besloot Sainz. “We waren in beide oefensessies snel en de wagen voelde goed op het circuit.”

“Er zijn nog enkele dingen die we op zaterdag kunnen uitproberen om de afstelling nog wat te verbeteren maar over het algemeen zijn we redelijk competitief. We zijn op de juiste weg om de strijd aan te gaan.”

“Ik denk dat Red Bull nog altijd snel is, ze leiden nog steeds. Maar we zijn er dichter bij dan eender welk ander weekend en hopelijk kunnen we hen op zijn minst uitdagen. Ik verwacht echter dat het tricky zal worden.”