GP van Monaco: tweede oefensessie: Ferrari bovenaan, Max Verstappen op ruime afstand

Ferrari
Ferrari

Net als tijdens de eerste oefensessie reed Charles Leclerc ook in de tweede oefensessie de snelste tijd. Ferrari was met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden terwijl Max Verstappen in zijn Red Bull meer dan vier tienden trager was.

Te midden de vangrails steeds sneller proberen gaan en vertrouwen opbouwen, daarom draait het tijdens de tweede oefensessie in Monaco. De erg smalle straten laten immers geen marge voor fouten.

Daniel Ricciardo was al niet aan een al te best seizoen bezig en zijn vertrouwen kreeg in Monaco een nieuwe deuk. De normaal immer goedlachse Australiër crashte immers ter hoogte van het zwembad.

Bij zijn terugkeer in de pitlane werd Ricciardo warm onthaald maar op zijn gezicht viel de teleurstelling duidelijk af te lezen.

Nadat de sessie werd hervat doken de rondetijden steeds meer naar omlaag. Vooral Red Bull en Ferrari gingen voluit in hun strijd naar een snellere rondetijd.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die in de Ferrari opnieuw de snelste rondetijd liet noteren, gevolgd door teamgenoot Carlos Sainz. Red Bull volgde met Sergio Perez en Max Verstappen op de derde en vierde plaats.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022