GP van Nederland: eerste oefensessie: Problemen voor Max Verstappen, Mercedes bovenaan

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Het raceweekend van de GP van Nederland is voor Max Verstappen niet goed begonnen. Verstappen viel met zijn Red Bull F1-bolide stil op het circuit van Zandvoort. Mercedes zorgde voor een verrassing door met beide wagens bovenaan te eindigen.

Nadat Max Verstappen op Spa-Francorchamps al een halve thuisrace beleefde volgt amper een week later meteen al zijn echte thuisrace op het circuit van Zandvoort. Daarbij is er dan één zekerheid: meer dan honderdduizend die uiteraard in het Oranje hun lokale held luid aanmoedigen.

Amper zo’n kwartier ver in de sessie ging het echter mis voor Max Verstappen die door technische problemen stil kwam te staan met zijn Red Bull F1-bolide. Een domper op de feestvreugde maar gelukkig voor de Nederlander gebeurde het niet tijdens de race.

Toen de sessie na een korte rode vlag opnieuw op gang werd gebracht gingen de rijders snel opnieuw de baan op en daarbij zochten ze duidelijk meteen de limieten van het circuit op.

Daarbij ging Sergio Perez in de tweede Red Bull F1-bolide bijna iets te ver. De Mexicaanse teamgenoot van Verstappen belandde bijna tegen de muur.

Na een erg moeilijk raceweekend op Spa-Francorchamps lijkt de Mercedes F1-bolide zich beter te voelen in de duinen van Zandvoort. Met nog een handvol minuten op de klok vonden we beide Mercedes-rijders helemaal bovenaan terug.

Uiteindelijk was het ook Mercedes dat aan het einde van de sessie met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden was. George Russell reed de snelste tijd, gevolgd door Lewis Hamilton en Carlos Sainz. Bij Red Bull hebben ze na het stilvallen van Max Verstappen werk te doen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner