GP van Oostenrijk: Charles Leclerc wint, drama voor Carlos Sainz

Ferrari
Ferrari

Vreugde en verdriet bij Ferrari tijdens de GP van Oostenrijk. Charles Leclerc won immers de race maar teamgenoot Carlos Sainz moest met een brandende Ferrari opgeven. Max Verstappen beperkte met zijn tweede plaats de schade terwijl Lewis Hamilton opnieuw op het podium wist te finishen.

Tijdens de start bleef Max Verstappen aan de leiding van de race, voor beide Ferrari’s. Het was Sergio Perez die in de tweede bocht in de problemen kwam want enkele bochten ver in de race kwam het tot contact met George Russell. De Mexicaan belandde met zijn bolide in de grindbak maar geraakte er opnieuw uit.

Charles Leclerc vond daarna aansluiting bij Max Verstappen en zette de Nederlander steeds meer onder druk. Leclerc bouwde geleidelijk aan op om Verstappen aan te vallen.

In ronde 10 verraste Leclerc Verstappen door van erg ver binnendoor te proberen duiken en Verstappen uit te remmen. De Nederlander behield met veel moeite de leiding in de race.

Twee ronden later was het dan toch raak voor Charles Leclerc want de Monegask ging voorbij aan Verstappen en veroverde zo de leiding in de race.

In ronde 13 kwam Verstappen vervolgens binnen voor een erg vroege pitstop. Beide Ferrari’s bleven vervolgens buiten.

Ondertussen zagen we een erg mooi gevecht in het middenveld. Vijf wagens aan het strijden voor positie en dat zonder contact.

Nog voor halverwege de race kwamen ook beide Ferrari’s binnen voor een pitstop. Daarmee kwam Max Verstappen opnieuw aan de leiding van de race.

Dat was echter niet voor lang want Charles Leclerc reed op enkel ronden tijd de kloof met Max Verstappen opnieuw dicht. In ronde 32 ging Leclerc probleemloos opnieuw voorbij Verstappen.

Max Verstappen maakte even later een tweede pitstop terwijl beide Ferrari’s gewoon bleven doorgaan op hun strategie met één pitstop.

Verstappen als derde opnieuw de baan op, achter beide Ferrari’s maar voor beide Red Bulls. Daarmee leek Ferrari op weg naar een dubbeloverwinning, al kon eventuele regen of een safety car nog roet in het eten gooien. Hopen dat geen van de rijders crashen en dat scheelde niet veel.

Er waren heel wat gevechten op de baan waarbij het meermaals bijna tot contact of een crash kwam.

Ferrari zorgde in ronde 50 dan toch voor een verrassing door raceleider Charles Leclerc binnen te roepen voor een tweede pitstop. Lelcerc viel daardoor terug tot achter Max Verstappen.

Carlos Sainz volgde een ronde later ook en net als Leclerc viel Sainz terug. Beide Ferrari’s konden op hun nieuw setje banden beginnen aan de inhaaljacht op Max Verstappen die door de pitstops bij Ferrari opnieuw aan de leiding kwam te liggen.

In ronde 53 was het al prijs voor Charles Leclerc want de Monegask passeerde Verstappen om zo de leiding in de race opnieuw te veroveren.

Ondertussen was ook Carlos Sainz de kloof met Max Verstappen snel aan het dichten. Net wanneer Sainz Max Verstappen leek te gaan inhalen sloeg het noodlot echter toe. Sainz zijn motor gaf de geest en zijn Ferrari vloog in brand.

Hartverscheurend voor Carlos Sainz die na zijn overwinning in Groot-Brittannië opnieuw bezig was aan een erg sterk raceweekend en op weg leek naar de tweede plaats op het podium.

De wagen van Sainz vloog in brand en de Ferrari-motor in zijn bolide was ongetwijfeld definitief afgeschreven. Gelukkig voor Leclerc slaagden de marshalls erin om de wagen van Sainz te blussen en hem snel van de baan te halen.

Tijdens de virtuele safety car maakten Leclerc en Verstappen allebei een pitstop en schakelden ze over naar een setje medium banden. Allebei gingen ze volgas bij het hervatten van de race. Slechts enkele seconden tussen beide heren.

Leclerc deed na de herstart zijn beklag over het gaspedaal dat niet volledig goed functioneerde. Max Verstappen kreeg van Red Bull de boodschap om voluit te gaan en de Nederlander naderde steeds meer op Leclerc. We kregen een superspannend slot van de race.

Met nog één ronde te gaan had Leclerc nog slechts een voorsprong van iets meer dan twee seconden. Ondanks de problemen in zijn Ferrari slaagde Leclerc erin om de race te winnen, voor Max Verstappen en Lewis Hamilton die het podium vervolledigden. Door zijn overwinning nadert Charles Leclerc ook op Max Verstappen in de wk-tussenstand.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print