GP van Oostenrijk: derde oefensessie: Lewis Hamilton blijft domineren

Ook tijdens de laatste oefensessie op de Red Bull Ring heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. Mercedes was voor de derde sessie op rij met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden.


De laatste oefensessie voor de GP van Oostenrijk ging onder een stralend zonnetje van start, ideale weersomstandigheden dus waarin de F1-teams nog nadrukkelijker de limiet van de Red Bull Ring konden opzoeken ter voorbereiding van de kwalificatie.

En dat het bij het opzoeken van de limieten mis kan gaan bewees Williams F1-piloot Nicholas Latifi. De Canadees verloor in de eerste bocht de controle over zijn F1-bolide en crashte. De sessie werd dan ook onderbroken om de F1-bolide van Latifi te verwijderen en de baan op te kuisen.


Met nog zo’n 25 minuten op de klok ging het licht aan het einde van de pitlane opnieuw op groen en kregen we een druk slot van het einde van de sessie.


In het slot van de sessie zagen we de tijden nog verder naar omlaag gaan en uiteindelijk was het opnieuw Mercedes dat met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden was. Andermaal was Lewis Hamilton de snelste en de zesvoudig F1-kampioen blijft zo het raceweekend in Oostenrijk domineren.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »