GP van Oostenrijk: derde oefensessie: Lewis Hamilton blijft domineren

Ook tijdens de laatste oefensessie op de Red Bull Ring heeft Lewis Hamilton de snelste tijd gereden. Mercedes was voor de derde sessie op rij met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden.


De laatste oefensessie voor de GP van Oostenrijk ging onder een stralend zonnetje van start, ideale weersomstandigheden dus waarin de F1-teams nog nadrukkelijker de limiet van de Red Bull Ring konden opzoeken ter voorbereiding van de kwalificatie.

En dat het bij het opzoeken van de limieten mis kan gaan bewees Williams F1-piloot Nicholas Latifi. De Canadees verloor in de eerste bocht de controle over zijn F1-bolide en crashte. De sessie werd dan ook onderbroken om de F1-bolide van Latifi te verwijderen en de baan op te kuisen.


Met nog zo’n 25 minuten op de klok ging het licht aan het einde van de pitlane opnieuw op groen en kregen we een druk slot van het einde van de sessie.


In het slot van de sessie zagen we de tijden nog verder naar omlaag gaan en uiteindelijk was het opnieuw Mercedes dat met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden was. Andermaal was Lewis Hamilton de snelste en de zesvoudig F1-kampioen blijft zo het raceweekend in Oostenrijk domineren.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}