“Hamilton vraagt 44 miljoen euro, Mercedes wil 22 miljoen euro geven”

Volgens het Britse ‘Daily Mail’ zou Mercedes slechts bereid zijn om Lewis Hamilton een contractvoorstel van 22 miljoen euro te doen. De Brit zelf zou naar verluidt 44 miljoen euro willen.


Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes loopt eind dit jaar af. De Brit is momenteel de absolute grootverdiener in de Formule 1 maar zou er nog een schepje bovenop willen doen. 40 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 44 miljoen euro, per jaar zou Hamilton wensen om zijn contract bij Mercedes te verlengen.

Volgens de Britse sensatiekrant ‘Daily Mail’ zou Mercedes echter de boot afhouden en maar de helft van dat bedrag willen bieden. ‘Take a pay cut Lewis!’ kopt de Daily Mail dan ook. De Daily Mail haalt een bron binnen het Mercedes F1 team aan.

Er doen al langer geruchten en speculaties de ronde over de contractbesprekingen tussen Hamilton en Mercedes. Opvallend is sowieso wel dat veel van Hamilton zijn collega’s tijdens de coronacrisis een salarisinlevering deden, bij Hamilton is daar totaal geen sprake van.

Hamilton kreeg dan ook al kritiek want in de aanloop deed hij de kritische uitspraak “Cash is King” ten aanzien van de F1 die ondanks het coronavirus toch naar Australië afreisde. Die uitspraak keerde nadien als een boemerang in het gezicht terug omdat Hamilton zelf geen salaris inleverde.

De Brit reageerde deze ochtend via zijn Instagram-account alvast op de speculaties rond de contractbesprekingen:

“Goedemorgen, de media schrijven over mijn contract en de eisen die ik zou stellen maar Toto (Wolff) en ikzelf hebben er zelfs nog niet over gesproken. Er zijn dan ook geen eisen, de gesprekken zijn zelfs nog niet begonnen,” aldus Hamilton.

“Alsjeblieft, stop met dingen te verzinnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner