GP van Oostenrijk: eerste oefensessie: Max Verstappen ruim sneller dan Charles Leclerc

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Oostenrijk de snelste tijd gereden. Op de Red Bull Ring was hij meer dan twee tienden sneller dan titelrivaal Charles Leclerc.

Tijdens het raceweekend in Oostenrijk wordt een apart format met een kwalificatie op vrijdag en sprintrace op zaterdag gehanteerd. Daardoor hebben de rijders en teams slechts één oefensessie ter voorbereiding van de kwalificatie. Meteen vol aan de bak dus en de limieten van de wagen en het circuit opzoeken.

Dat het daarbij mis kan gaan illustreerde Sergio Perez, de teamgenoot van Max Verstappen ging immers door de grindbak. Bij McLaren waren de problemen echter groter want Lando Norris moest zijn F1-bolide aan de kant zetten nadat hij rook onderaan zijn wagen detecteerde. We kregen daarmee een rode vlag en onderbreking van de sessie.

Even later volgde nog een tweede rode vlag en onderbreking van de sessie omdat er een brokstuk op het circuit lag. Voor de rijders een serieuze tegenvaller die rode vlaggen want ze hadden al slechts een uur om zich voor te bereiden op de kwalificatie.

Ook in de slotminuten van de oefensessie werd er nog voluit gegaan. Valtteri Bottas kwam met zijn Alfa Romeo F1-bolide even naast de baan en in de grindbak terecht.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die op de Red Bull Ring, het thuiscircuit van zijn team, de snelste was. Charles Leclerc volgde in de Ferrari op meer dan twee tienden, wat gezien het erg korte circuit een redelijke afstand is. Afwachten of de strijd straks tijdens de kwalificatie spannender is.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print