Hamilton: “Godzijdank is Charlie Whiting blijven vechten voor Halo”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton steekt de loftrompet over de betreurde Charlie Whiting die in zijn tijd als racedirecteur bij de FIA gevochten heeft voor de Halo. 

Het waren beklijvende beelden van de Chinees Zhou Guanyu die tijdens de start van de GP van Groot-Brittannië met zijn Alfa Romeo na een paar koprollen tussen de bandenmuur en de omheining belandde. 

Lewis Hamilton blikte bij ‘Sky Sports’ al eens even terug wat voor ernstige blessures of erger Halo al voorkomen heeft.

“Godzijdank dat Halo er is en dat Charlie er is voor blijven vechten,” aldus de zevenvoudige wereldkampioen. “Het heeft mijn leven en dat van verschillende anderen al gered maar we moeten nog meer doen. In het geval dat de auto in brand gestaan zou hebben zou het iets helemaal anders geweest zijn.”

Vorig jaar belandde Max Verstappen met zijn Red Bull bovenop de bolide van Lewis Hamilton in Monza en voorkwam Halo dat de achterband van de Red Bull het hoofd van Hamilton helemaal naar beneden duwde. 

Ten slotte was Hamilton opgetogen over de sfeer en de steun die hij van het publiek kreeg tijdens zijn thuisrace. 

“Het publiek was ongelooflijk. Het was een geweldige ervaring. Je kan het gejuich echt horen, iedereen is zo gepassioneerd. Het is goed dat we zulke positieve evenementen hebben, zo kunnen we ook aan iets anders denken dan aan alles wat er momenteel in de wereld gebeurd. Het is niet alleen het Verenigd Koninkrijk, geen enkele regering doet het goed en ze stellen de mensen teleur.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print