Charles Leclerc ontkent geruchten: “Er is geen verdeeldheid binnen Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Na de overwinning van Carlos Sainz doken er berichten op dat een deel van het team initieel de overwinning van Sainz niet mee wilde vieren. Er zou sprake zij van ‘verdeeldheid’ binnen Ferrari maar in de aanloop naar de race in Oostenrijk spreekt Charles Leclerc die geruchten tegen.

Ontgoocheling overheerste afgelopen zondag bij Charles Leclerc omdat hij door de safety car de race op Silverstone niet kon winnen. Niet alleen de safety car was daarvan de oorzaak, er waren ook enkele bedenkelijke strategische beslissingen van op de pitmuur bij Ferrari.

Zo mocht Leclerc niet snel voorbij aan Sainz toen de Monegask nochtans sneller leek en tijdens de safety car werd Sainz wel binnengeroepen en Leclerc niet. Daarnaast leek er ook nog een vingerwijzing door teambaas Mattia Binotto na afloop van de race. Daar bovenop kwamen ook nog eens berichten dat een deel van het team aanvankelijk de overwinning van Sainz niet mee wenste te vieren.

Allemaal tekenen van verdeeldheid binnen Ferrari? Toch niet, zo meent Charles Leclerc die laat weten dat het team nog steeds verenigd is.

“Dat is echt onwaar,” aldus Leclerc op donderdag in Oostenrijk. “Ik wens echt dat ik hierop niet in zou moeten gaan want het is de vraag die ik constant overal krijg.”

“We zijn enorm verenigd. Is er teleurstelling na de voorbije race omdat we eerste en vierde finishten? Ja, die was er.”

“Waren we zeer, zeer blij met de eerste F1-overwinning van Carlos? Ja, dat waren we oprecht.”

“Maar voor de safety car waren we eerste en tweede en wanneer je dan als eerste en vierde finisht dan is er een soort van teleurstelling. Er heerst echter absoluut geen verdeeldheid binnen het team.”