Hommeles bij Ferrari: “Een aantal teamleden wilden de zege van Carlos Sainz niet vieren”

Ferrari
Ferrari

Na zes races zonder zege verloste Carlos Sainz Ferrari en won de Spanjaard de GP van Groot-Brittannië maar daar was blijkbaar niet iedereen even blij mee bij de Scuderia.

De zege van Sainz kwam tot stand nadat de Spanjaard de bevelen van de teamleiding in de wind sloeg. Tijdens de safety car vroeg de teamleiding aan Sainz om tien autolengtes te laten tussen Leclerc en hemzelf maar in plaats daarvan viel hij zijn teamgenoot na de safety car meteen aan in de eerste bocht.

Sainz won dan wel de race voor Ferrari maar met zijn actie bracht hij Leclerc meteen in moeilijkheden die in een hevig gevecht met Lewis Hamilton en Sergio Perez verwikkeld raakte. 

Leclerc wist nog een vierde plaats uit de brand te slepen maar voormalig werknemer van Ferrari Alberto Antonini vertelde tegenover ‘FormulaPassion.it’dat niet alle werknemers van de Scuderia even opgetogen waren over de overwinning van Carlos Sainz.

“Mij is verteld, en ik vertrouw de bron, over een verontrustend incident dat plaatsvond in de onmiddellijke nasleep van de race op Silverstone. Een deel van het Ferrari-personeel weigerde naar verluidt, althans in eerste instantie, om de podiumceremonie en de foto’s bij te wonen,” zei de voormalige perschef.

Het gaat dan vermoedelijk over de mecaniciens van Charles Leclerc en Antonini begrijpt dat ze hun rijder steunen maar hij vindt wel dat het belang van het team voor gaat.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print