Sebastian Vettel na F1-demo met bolide van Nigel Mansell: “Ik voelde me als een vijfjarige”

Williams F1 team
Williams F1 team

Sebastian Vettel laat weten dat zijn demo met de Williams van Nigel Mansell in Silverstone gedreven werd door nostalgie maar dat hij tegelijkertijd de focus op de toekomst wou leggen.

Voor de GP van Groot-Brittannië verblijdde Sebastian Vettel de racefans in Silverstone met een demo in de Williams FW14B waarmee Nigel Mansell in 1992 de wereldtitel veroverde. Vettel is de eigenaar van de bewuste bolide en hij wou Mansell in de bloemetjes zetten omdat het dertig jaar geleden was dat ‘Our Nige’ wereldkampioen werd.

Het is geen geheim dat Vettel een nostalgicus is en dat hij een kenner is van de geschiedenis van de sport. Hij liet dan ook weten genoten te hebben van zijn ritje in de legendarische bolide van Nigel Mansell.

“Dat geluid, het was… ik voelde me net weer vijf jaar door het geluid. Alles bracht me gewoon weer dertig jaar terug in de tijd,” aldus Vettel. 

Maar de Aston Martin-rijder staat de laatste tijd ook bekend als groene jongen en voorvechter van het milieu. Hij zag in zijn demo dan ook de perfecte kans om het verleden en de toekomst aan elkaar te koppelen.

 “De manier waarop we het hebben gedaan, met koolstofneutrale brandstoffen, proberen te laten zien dat de emoties groot kunnen zijn, maar dat we het op een meer verantwoorde manier kunnen doen, was heel, heel belangrijk voor me.”

“Toen ik op het idee kwam dat Nigel dertig jaar geleden de grand prix op Silverstone won, uiteraard heb ik de auto uit die tijd en precies die auto, wilde ik het niet doen en alleen maar middelen verspillen, dus dacht ik aan een betere manier om het te doen.”

“Ik ben erg trots dat we het voor elkaar kregen en ik kreeg de kans, het was zelfs op mijn verjaardag, wat ik me op dat moment niet realiseerde.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print