Mika Hakkinen voorspelt Carlos Sainz mooie toekomst na eerste F1-overwinning: “Dit zal hem een boost geven”

Ferrari
Ferrari

Net als Carlos Sainz moest ook Mika Hakkinen zeven jaar wachten op zijn eerste F1-overwinning. De tweevoudig F1-kampioen verwacht nu echter dat Sainz na het behalen van zijn eerste overwinning op een nog hoger niveau zal presteren.

Hakkinen debuteerde in 1991 in de Formule 1 maar het het duurde tot het einde van het seizoen in 1997 alvorens de Fin zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de autosport zou behalen. Het was de voorbode van iets veel mooier want in 1998 behaalde Hakkinen zijn eerste van twee opeenvolgende wereldtitels in de Formule 1.

“Net als Carlos moest ik zeven jaar wachten alvorens ik mijn eerste overwinning in de Formule 1 behaalde, ik weet dan ook hoe blij en opgelucht hij is,” schrijft Hakkinen in zijn column voor Unibet.

“Het is een geweldige verwezenlijking wanneer je jouw eerste F1-race wint. Plots, na jaren hard, werk loont het.”

“Carlos is een erg populaire gast en duidelijk ook erg getalenteerd, maar hij moet het opnemen tegen Charles Leclerc en staat daardoor enigszins in de schaduw.”

“Deze overwinning zal heel wat druk van zijn schouders halen, ik verwacht dat hij hierdoor nog meer zelfvertrouwen zal hebben en daardoor nog beter zal presteren.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print