Red Bull schakelt psycholoog in voor ‘probleemkind” Yuki Tsunoda

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ook tijdens zijn tweede seizoen in de Formule 1 blijft Yuki Tsunoda voor problemen bij zijn team zorgen. De Japanner lijkt zijn emoties niet onder controle te krijgen en daarom besloot Red Bull om samen met AlphaTauri een psycholoog in te schakelen.

Tot dusver kent Yuki Tsunoda een wat wisselvallige carrière in de Formule 1. Indrukwekkende prestaties, ontgoochelende resultaten en crashes wisselen elkaar af. Bovendien weet Tsunoda zijn emoties niet altijd goed onder controle te houden en haalt hij vaak ook uit over de boordradio.

“We hebben een soort psycholoog voorzien die met hem samenwerkt want hij bleef verbaal uithalen terwijl hij door de bochten aan het rijden was, dat beïnvloedt zijn performance,” aldus Marko tegenover ‘Servus TV’.

Vroeger haalde ook Max Verstappen regelmatig uit maar volgens Helmut Marko is dat ondertussen stukken beter geworden en zou ook Yuki Tsunoda beter wat rustiger worden.

“We moeten onze emoties onder controle houden,” aldus Marko. “Gelukkig is Max rustig, ons probleemkind op dat vlak, en niet alleen op dat vlak, is Tsunoda.”

“Hij ontploft over de radio, je gelooft niet wat jij zegt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print