GP van Rusland zal in november plaatsvinden

In 2014 staat de allereerste GP van Rusland gepland en die zou normala gesproken moeten plaatsvinden in de maand november.

Dat raakte vandaag alvast bekend tijdens een bijeenkomst voor de pers in Moskou. De burgemeester van Sochi liet immers weten dat de race zoals gepland zal doorgaan in 2014 en in november zal plaatsvinden.

2014 wordt een druk jaar voor Rusland, en specifiek voor Sochi, want de stad organiseert dat jaar eveneens de olympische winterspelen. Er wordt dan ook gevreesd dat de GP van Rusland een jaar vertraging zal oplopen en pas in 2015 voor het eerst verreden zal worden, maar voorlopig zit alles op schema, ook de bouw van het circuit.

“De race zal in november plaatsvinden, na de olympische spelen,” zei Anatoly Pakhomov, de burgemeester van Sochi, tegenover Reuters. “De bouw van het circuit wordt erg strikt opgevolgd door de regionale overheid en verloopt ook volgens plan.”

Voor 2013 staan er drie F1-races op de kalender in november. Met het oog op 2014 zal er dus een grondige herschikking noodzakelijk zijn …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021