Toekomst Timo Glock ligt in DTM

Timo Glock heeft, na zijn scheiding met Marussia F1, onderdak gevonden bij het team van BMW in de DTM.
image
Glock treedt daarmee in de voetsporen van meerdere voormalige F1-piloten als David Coulthard, Ralf Schumacher, Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen en Mika Hakkinen. De Duitser gaat dus volgend seizoen op jacht naar punten in de DTM, een kampioenschap waar de lat enorm hoog ligt, en die, net als de Formule 1 tot de absolute top behoort.

Glock testte, net als Robert Kubica, eerder deze week de BMW M3 DTM, waarmee Bruno Spengler vorig seizoen de titel behaalde voor McLaren testrijder Gary Paffett. De Duitser reageert heel nuchter over zijn eerste ervaring in de DTM. “Ik zal nog wel wat werk hebben om de auto onder de knie te krijgen. Ik moet nu vooral de wagen leren kennen, en aftasten hoe je echt snel kunt gaan met zo’n auto. Het is ook ongelooflijk hoe krap de cockpit van zo’n wagen eigenlijk is. De basis ken ik al, nu moet ik opbouwen en kilometers maken.”

Timo Glock was in 2007 testrijder voor BMW-Sauber in de Formule 1, en is nu heel blij om terug te keren naar BMW. “Ik heb een ongelooflijke periode beleefd in de Formule 1, maar ik sta nu te popelen om voor overwinningen te vechten samen met BMW. Mijn grootste drijfveer is het feit dat de meeste van mijn voorgangers die uit de F1 kwamen, geen grote successen konden boeken in de DTM.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print