GP van Spanje: derde oefensessie: Verstappen opnieuw de snelste tijdens door regen geteisterde sessie

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor de derde oefensessie op rij heeft Max Verstappen in Spanje de snelste tijd gereden. De laatste oefensessie werd echter verstoord door de regen, waardoor het moeilijk is om de rondetijden te interpreteren. De rijders deden echter wel ervaring op voor een mogelijk eveneens door regen geteisterde kwalificatie.

Nadat de oefensessies op vrijdag onder droge omstandigheden verreden werden waren er bij aanvang van de laatste oefensessie dreigende regenwolken te zien. De rijders gingen dan ook snel de baan op om nog vlug enkele ‘droge’ ronden af te werken.

Nog geen kwartier ver in de oefensessie begon het te regenen en kregen we een rode vlag nadat Logan Sargeant met zijn Williams F1-bolide in de grindbak belandde.

De toeschouwers op het circuit deden de paraplu’s open, die Spaanse zon was ver te zoeken. Voor de rijders was het overschakelen van de droogweerbanden op intermediates.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya ligt tussen de bergen en dat zorgt ervoor dat de regenbuien echt wel intens kunnen zijn. Deze keer was er zelfs sprake van onweer en bliksem.

Omdat het heviger begon te regenen duurde het enige tijd tot we opnieuw rijders op de baan zagen gaan. Volgens de weersvoorspellingen was er nochtans een grote kans op regen tijdens zowel de kwalificatie alsook de race.

De rijders gingen hoofdzakelijk op intermediates de baan op omdat de intensiteit van de regen aan het afnemen was. Verschillende rijders gingen desondanks in de fout en belandden in de grindbak. Aan het einde van de sessie gingen sommige rijders toch op slicks de baan op, ook al waren er nog heel wat vochtige stukken op het circuit.

Rondetijden verbeteren zat er niet in maar desondanks zijn de rondjes erg leerrijk voor de rijders en de teams. Ze geven immers een indicatie voor wanneer er tijdens de kwalificatie en de race eventueel tussen intermediates en droogweerbanden overgeschakeld kan worden.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd reed, voor teamgenoot Sergio Perez. Met eveneens regen voorspeld tijdens de kwalificatie beloofd het straks spannend te worden in de strijd om de pole.