GP van Spanje: tweede oefensessie: Max Verstappen nipt sneller dan Fernando Alonso

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als tijdens de eerste oefensessie heeft Max Verstappen ook de tweede oefensessie op het Circuit de Barcelona-Catalunya als snelste afgesloten. Verstappen was echter maar iets sneller dan Fernando Alonso. Nico Hulkenberg sloot verrassend de top drie af.

Tijdens de eerste oefensessie gaf Max Verstappen meteen zijn visitekaartje af door met grote voorsprong in de Red Bull F1-bolide de snelste tijd te rijden. Het was aan de concurrentie, en in de eerste plaats zijn teamgenoot Sergio Perez, om te antwoorden tijdens de tweede oefensessie.

Door de introductie van de updates zien veel F1-bolides er in Barcelona anders uit. Daarnaast hebben heel wat teams, let op de kleuren van het Mercedes-logo op Lewis Hamilton zijn F1-bolide, een steunbetuiging voor de gemeenschap van LGBTQ+ en meer diversiteit.

Voor de teams was het echter ook vooral kijken of de nieuwe updates de wagens ook daadwerkelijk een stuk sneller maken. Ook de Ferrari SF-23 lijkt alvast een stukje meer op de Red Bull F1-bolide, dat toont onderstaande vergelijking erg mooi.

Uiteindelijk was het net als tijdens de eerste oefensessie Max Verstappen die de snelste tijd reed. Fernando Alonso was echter maar een fractie trager dan Verstappen, wat veelbelovend is voor de rest van het raceweekend.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner