“GP van Spanje zal doorgaan, desnoods in China”

Formule 1 CEO Bernie Ecclestone is er sterk van overtuigd dat de Grand Prix van Spanje over iets minder dan drie weken zal plaatsvinden. Vooral het vervoeren van de motoren zou echter een probleem zijn.
De aswolk van de vulkaanuitbarsting op Ijsland brengt het luchtverkeer in Europa nog steeds enorm in de war. Maar liefst twaalf Europese landen houden hun luchtruim al meerdere dagen gesloten en dat betekende dan ook dat de medewerkers uit de Formule 1 zich met veel moeite kunnen verplaatsen.

Wat op dit ogenblik voor de supporters van groot belang is, is dat het hele circus zich over drie weken in Spanje zal bevinden voor de komende wedstrijd. Bernie Ecclestone bekijkt de hele situatie vrij humoristisch.

“We zijn er zeker van dat de Grand Prix van Spanje zal plaatsvinden. We weten enkel nog niet waar ze zal doorgaan. We kunnen de komende vijf wedstrijden hier in China laten doorgaan en de supporters wennen er waarschijnlijk snel aan”, zo grapte Ecclestone met enkele reporters in Shanghai.

Ondertussen heeft men Ecclestone opnieuw kunnen strikken en haalde men dezelfde vraag nogmaals aan. Het grote probleem zouden niet de medewerkers zijn maar vooral de motoren die men verplicht dient te hergebruiken in Spanje.

“Ik ben er sterk van overtuigd dat alles in orde zal komen. De grootste zorg is het feit dat de motoren in Spanje verplicht aanwezig dienen te zijn. Het annuleren of uitstellen van de komende wedstrijd is zeker en vast geen optie”, aldus Ecclestone in een iets serieuzere verklaring.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}