Sauber wijst Ferrari niet met de vinger

Ondanks het feit dat Sauber opnieuw één van haar wagens zag uitvallen omwille van een motorprobleem, wijst het nog steeds Ferrari niet als oorzaak aan.
In Maleisië zou je kunnen stellen dat Ferrari haar eigen renstal en die van Peter Sauber in 2010 van motoren voorziet die op gebied van betrouwbaarheid gerust in twijfel mogen worden getrokken. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso diende zijn F10 toen vlak voor het einde van de race naast het circuit te parkeren. De wagens van Sauber bereikten omwille van gelijkaardige problemen niet eens de helft van de race.

Tijdens de Grand Prix van China moest Alonso noodgedwongen opnieuw opteren voor het vervangen van zijn motor. De Spaanse rijder ondervond gelukkig het probleem tijdens de vrije trainingen waardoor zijn race op zondag niet in gevaar kwam. Bij Sauber geraakte men echter opnieuw niet door de eerste helft van de wedstrijd. Zowel Pedro de la Rosa als het hele team zouden de C29 ditmaal naar wens hebben kunnen afstellen. Plots leek opnieuw de krachtbron van Ferrari problemen op te leveren. Teambaas Peter Sauber ziet de Italiaanse autoproducent daarom nog niet meteen als de oorzaak.

“Het team en onze rijder hebben hun werk optimaal weten te verwezenlijken. We kenden opnieuw een probleem met betrekking tot de motor. Onze wagen, de C29, werd betrouwbaar ontworpen maar op sommige gebieden moeten we zelf nog verbeteren”, zo verklaarde men bij de renstal Sauber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}