GP van Vietnam gaat officieel niet door in 2020: dacht er iemand nog van wel?

De organisatoren van de Vietnamese GP hebben officieel laten weten dat de race niet zal doorgaan in 2020. De mededeling komt niet als een verrassing maar is tegelijkertijd wel opmerkelijk te noemen.

Normaal was het De bedoeling was dat de GP van Vietnam in april van dit jaar zou plaatsvinden maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Nadat de race op het gloednieuwe stratencircuit aanvankelijk officieel werd uitgesteld bleef het vervolgens stil rond de F1-race in Hanoi.

Af en toe waren er speculaties dat de race op een hertekende kalender zou terugkeren maar toen de Formule 1 de voorbije maanden meermaals nieuwe races op de herziene F1-kalender 2020 plaatste was Vietnam daar telkens niet bij.

De Formule 1 maakte het slot van de F1-kalender 2020 met onder meer twee races in Bahrein al enige tijd geleden bekend en niemand hield er rekening mee dat er vervolgens nog races aan de kalender voor 2020 zouden toegevoegd worden, behalve Vietnam blijkbaar.

Waarschijnlijk stelde Liberty Media omwille van contractuele redenen de race alleen maar uit, zonder van een officiële afgelasting te spreken. Aangezien het semi-stratencircuit van Hanoi vervolgens niet opnieuw op de F1-kalender voor 2020 werd opgenomen konden de organisatoren niet anders dan meedelen dat de race dit jaar niet zal verreden worden.

“Dit was een extreem moeilijke maar noodzakelijk beslissing, dit gezien de voortdurende onzekerheid die wordt veroorzaakt door de wereldwijde pandemie met het coronavirus,” aldus de organisatie op haar sociale media.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}