Portugal roept noodtoestand uit: F1-race bedreigd?

Portugal heeft omwille van de sterke toename van het aantal coronabesmettingen de noodtoestand uitgeroepen. Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor de GP van Portugal die binnen een week plaats moet vinden.


Op 25 oktober moet normaal gesproken op het circuit van Portimao voor het eerst sinds 1996 een F1-race in Portugal plaatsvinden. Normaal gesproken was het de bedoeling om zo’n 50 000 toeschouwers de race te laten bijwonen, het hoogste aantal sinds er opnieuw toeschouwers tijdens een F1-race worden toegelaten.

De Portugese regering heeft echter voor een periode van twee weken de noodtoestand uitgeroepen, dit omwille van de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen. Gisteren werden in het land 2 072 nieuwe besmettingen gemeld. Ter vergelijking, afgelopen maandag hadden we in België een triest record van 8 582 besmettingen.

In Portugal zijn in het openbaar groepen van meer dan vijf personen niet meer toegestaan. Privé mag dat aantal oplopen tot vijftig personen. Er moeten ook overal mondmaskers gedragen worden, behalve thuis.

De Portugese regering wil duidelijk serieus ingrijpen om een verdere verspreiding van het coronavirus en een verdere stijging van de curve een halt toe te roepen. Grote vraag is dan ook welke gevolgen dit zal hebben voor de Portugese GP.

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat de GP van Portugal zoals gepland met 50 000 toeschouwers zal kunnen doorgaan. Mogelijk wordt het aantal toeschouwers beperkt of zal de race al dan niet zonder publiek plaatsvinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print