GPDA roept leden op om superlicentie nog niet te betalen

Er is opnieuw commotie ontstaan over de hoge prijs van de verplichte superlicenties die F1-piloten moeten hebben om te mogen racen in de F1. De rijders zouden zelfs geweigerd hebben om hun licentie te ondertekenen, dat meldt autosport.com.

Vorig seizoen voerde de FIA nieuwe prijzen in voor de licenties. Piloten moeten zo’n 10000 euro betalen met daar boven op 2000 euro per gescoord punt. Dat was een enorme stijging ten opzichte van 2007 toen de piloten "maar" 1725 euro plus 456 per gescoord punt moesten neerleggen.

Na de kritiek van vorig jaar besloten de piloten toch de sommen te betalen maar nu de FIA opnieuw de prijzen verhoogd heeft naar 10400 euro plus 2100 euro per gescoord punt én een verplichte verzekering van 2720 euro, besloten de rijders opnieuw in opstand te komen.

De Grand Prix Driver’s Association (GPDA) heeft haar leden opgeroepen om de licentie niet te ondertekenen en eist van de FIA dat de verhoging wordt ingetrokken.

"De kwestie van de superlicenties wordt besproken op de volgende FOTA vergadering op 3 februari. We willen jullie dan ook vragen om nog drie weken te wachten alvorens de superlicentie te ondertekenen en te betalen", aldus een brief van de GPDA aan haar leden.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023