Grand Prix van Spanje, een uitdaging voor de DRS.

Ook al staat deze Grand Prix reeds jaren op de kalender, toch waren de boeiende races slechts op één hand te tellen.
De lay-out van het circuit is hier deels verantwoordelijk voor, waardoor inhalen hier een heel moeilijke zaak is. Als de weergoden hun deel doen , hebben we hier wel al mooie staaltjes van stuurmanskunst mogen aanschouwen, denk maar aan de eerste overwinning van Schumacher voor Ferrari op een doorweekt circuit in 1996.

Maar dit jaar zijn, zoals we reeds hebben gezien, de technische evoluties in die mate ingrijpend, dat inhalen een pak eenvoudiger is geworden. En dat zou het spektakel in Spanje ten goede kunnen komen. Vooral de DRS schept opnieuw hoge verwachtingen, hoewel er een voorzichtig optimisme heerst.

“Het zal interessant worden om te zien hoe de DRS het wedstrijdverloop zal beïnvloeden”, verklaart Lewis Hamilton. “ Normaal gezien is inhalen hier een moeilijke zaak. Dit komt omdat de ideale plaats hier de eerste bocht is, die gelegen is na een heel lang recht stuk. Je zou denken dat inhalen hier dan vanzelf zou moeten gaan, maar de eerste bocht is gewoon te snel, waardoor het een delicaat manoeuvre is. De races in China en Turkije waren super, omdat de DRS-zone gelegen was in een harde remzone, waardoor we konden genieten van enerzijds de slipstream en anderzijds het harde remmen. Hier in Barcelona ligt dat anders.”

Ook Jarno Trulli hoopt dat inhalen hier dit jaar mogelijk zal zijn. “We zullen zien of de DRS hier dezelfde mogelijkheden kan bieden als in Turkije. Als dat het geval is, zou dat een heropleving kunnen zijn voor het circuit van Catalunya en goed nieuws voor de fans.”

Michael Schumacher, zesvoudig winnaar in Spanje, blijft voorzichtig. “ Wij kennen dit circuit allemaal heel goed, mede door de vele wintertesten die we hier rijden. Ik ben benieuwd hoe de combinatie KERS, DRS en de Pirelli’s hier zal werken op een circuit waar inhalen traditioneel een moeilijke zaak is…”
Wel Michael, we zijn samen met jou benieuwd..

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print