Gridpenalty van 35 plaatsen voor Fernando Alonso

Fernando Alonso heeft een gridpenalty van maar liefst 35 plaatsen gekregen voor de GP van België.

Honda spendeerde in de aanloop naar het raceweekend in België zeven tokens om Jenson Button en Fernando Alonso van een verbeterde power unit te voorzien. Alonso kreeg tijdens de eerste oefensessie echter al meteen met een probleem af te rekenen.

Al vroeg tijdens de sessie werd een waterlek vastgesteld bij Alonso zijn ERS, waarna McLaren halverwege de sessie liet verstaan dat Alonso tijdens de eerste oefensessie niet meer in actie zou komen.

Het team zou in samenwerking met Honda de power unit grondig onderzoeken maar McLaren bouwde voorafgaand aan de tweede oefensessie alvast een nieuwe verbeterde power unit in bij Alonso zijn wagen. De Spanjaard slaagde er tijdens de tweede oefensessie uiteindelijk in om een twaalfde tijd te rijden.

Door het inbouwen van een nieuwe power unit neemt Alonso echter zijn zesde power unit van het seizoen in gebruik en dat voor al de zes motorcomponenten. Een rijder mag tijdens het seizoen slechts vijf power units gebruiken, wat voor Alonso resulteert in een gridpenalty van 35 plaatsen. Het staat nu dus al zo goed als vast dat Alonso de GP van België van op de laatste plaats zal aanvatten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}