Terrazza Martini in Luik feestelijk geopend

Gisteravond werd het Terrazza Martini aan het station Guillemins in Luik feestelijk geopend. Felipe Massa verwelkomde er het 600-tal genodigden en maakte graag nog tijd om samen met de fans op de foto te gaan om vervolgens per helikopter weer richting circuit te keren.

Net als vorig jaar trekt Martini ook dit jaar – in aanloop naar de GP van België – voor enkele dagen haar inmiddels legendarische Terrazza Martini op in het centrum van Luik. Dit jaar aan het iconische station Guillemins. Zomerse beats, een spectaculaire F1-simulator, superieure Italiaanse antipasti en uiteraard perfect bereide Martini drinks worden twee dagen lang geserveerd op het grootste terras van Luik.

Het Terrazza Martini is het orgelpunt van Martini’s PLAY WITH TIME campagne: onbekommerd samen met vrienden genieten van een leuke tijd op het terras met de nodige Italiaanse flair en ongedwongen elegantie.

Met een oppervlakte van zo’n 800 vierkante meter, mag het Terrazza Martini zich met recht en rede gedurende twee dagen het grootste terras van Luik noemen. Maar liefst drie Martini bars zullen op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus vanaf 16u de dorstigen laven ter hoogte van het station Guillemins.

Caffè Torino & Co.
De Martini Racing Bar herbergt een luxueus terras, met zicht op de Williams Martini racebolide. In dit gedeelte van het Terrazza staat de verfrissende Martini e Tonic centraal.

Naar analogie met het Gentse Caffè Torino – België’s eerste vermuteria – werd ook op het Terrazza Martini in Luik een Caffè Torino ingeplant, waar de Martini Riserva Speciale drinks centraal staan: klassieke vermoutcocktails die worden geserveerd met bijpassende antipasti.

Tenslotte is er ook een Bottle Bar, waar gasten een fles spumante (Martini Brut of Rosé) kunnen bestellen.

Cucina Italiana
Voor het uitgebreide aanbod aan authentieke Italiaanse hapjes werkt Martini samen met maar liefst drie verschillende restaurants, waaronder twee lokale toppers (Caffè Internazionale en Trattoria da Pino) die elk hun signature aperitivo hapje(s) brengen. En de antipasti in het Caffè Torino gedeelte worden verzorgd door het Antwerpse Francesco & Julia. Alle amuses vormen uiteraard een perfecte match met de diverse Martini drinks.

Racen tegen Felipe Massa
Bij de ingang van het Terrazza Martini werd een state of the art Formule 1 simulator geïnstalleerd waarmee gasten zelf kunnen ervaren hoe het voelt om in een F1-wagen het circuit van Francorchamps rond te scheuren.

Felipe Massa zette gisteren als eerste een richttijd neer en zij die beter doen, kunnen rekenen op coole Martini prijzen. Voor zij die zich geroepen voelen: Felipe deed – zonder enige voorbereiding – 1’51” over het rondje… Vanina Ickx, die voor de gelegenheid ook naar Luik was afgezakt en maar wat graag de uitdaging aanging, deed er 1’53” over.

Voor de beats zorgt o.a. resident DJ Compuphonic. Maar ook Etienne De Crecy, WLC feat. Mona Lee, Marques Toliver (live) en Pomrad (live) zullen hun opwachting maken.

Terrazza Martini
Gare de Liège – Guillemins
Place Des Guillemins 2
4000 Luik

Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus, telkens van 16u00 tot 22u00
(gratis toegang)


Klik hier voor de volledige fotogalerij en foto’s in een groter formaat
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}