Gridpenalty voor Max Verstappen

Max Verstappen heeft opnieuw een gridpenalty gekregen.

De Nederlander incasseerde op het circuit van Spa-Francorchamps al een gridpenalty voor de GP van België en krijgt nu ook voor de GP van Italië een gridpenalty. Twee gridpenalties op rij dus voor Verstappen.

Omdat Monza sowieso een moeilijker weekend zou worden op het vlak van competitiviteit besloot Toro Rosso om de motor van Verstappen te wisselen. Eerder raakte al bekend dat ook de motor van Carlos Sainz, de teamgenoot van Verstappen, gewisseld werd.

Toro Rosso incasseert op die manier gridpenalties op een circuit waar ze minder competitief zijn en tracht zo eventuele gridpenalties op andere circuits te vermijden.

“Het is een pijnlijke beslissing om te nemen”, zei Verstappen in een reactie. “We hebben afgewacht wat de eerste twee vrije trainingen ons zou brengen. Als ik in de top tien had gestaan, denk ik niet dat we het hadden gedaan. Maar daar zitten we vrij ver vanaf. Dit weekend zal moeilijk voor ons worden. Het is natuurlijk niet goed, maar we kunnen het beter hier doen dan ergens anders. En het is goed omdat we nu meer motoren hebben voor Singapore, waar we normaal gesproken punten moeten kunnen scoren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}