McLaren wil Button ook in 2016: “Vandoorne proberen we aan racezitje te helpen”

McLaren lijkt op weg om Jenson Button ook in 2016 een racezitje bij het team te geven. Tegelijkertijd zou de renstal haar best proberen doen om Kevin Magnussen en onze landgenoot Stoffel Vandoorne een racezitje te bezorgen bij een ander F1-team.

Eind vorig jaar leek het nog alsof Jenson Button zijn F1-carrière er bijna op zat. Uiteindelijk besliste McLaren om Button zijn racezitje te laten behouden zodat hij naast Fernando Alonso kon racen. Dit ging ten koste van Kevin Magnussen, die na amper één seizoen in de Formule 1 opnieuw aan de kant werd geschoven en reserverijder werd bij het team.

De voorbije weken werd al vaak gespeculeerd over de moeilijke beslissing die McLaren heeft met het oog op haar rijdersduo voor volgend seizoen. Met Fernando Alonso is het eerste racezitje sowieso bezet, maar wat het tweede racezitje betreft wacht McLaren de moeilijke keuze tussen Jenson Button, Kevin Magnussen en Stoffel Vandoorne. Het ziet er echter naar uit dat die keuze opnieuw in het voordeel van Jenson Button lijkt uit te draaien.

“Wat McLaren-Honda betreft hebben we slechts twee racezitjes ter beschikking,” aldus Eric Boullier. “We hebben twee wereldkampioenen en hebben tot dusver de intentie om die te behouden.”

Vooral Kevin Magnussen voerde de voorbije dagen de druk op McLaren op. Als reserverijder is hij momenteel niet actief in een andere raceklasse en de Deen wil volgend seizoen absoluut opnieuw racen.

Ook Eric Boullier beseft dat McLaren-Honda momenteel met een luxeprobleem zit maar men hoopt daar een mouw aan te kunnen passen.

“We verwachten overduidelijk dat ze allemaal kunnen racen in 2016. Het is een luxe om over vier goede rijders te beschikken. Stoffel en Kevin zijn zeer goede rijders. We verwachten dat ze allebei in de Formule 1 aanwezig zijn. Indien we hen zelf niet in ons team aan een racezitje kunnen helpen dan zullen we ons uiterste best doen om er voor te zorgen dat ze volgend jaar kunnen racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}