Gridstraffen voor rijders Red Bull en Toro Rosso door nieuwe Honda-motor

Honda heeft aangekondigd dat alle vier Red Bull en Toro Rosso rijders een nieuwe Spec 4 krachtbron zullen krijgen in Rusland. Daardoor zullen beide teams te maken hebben met gridstraffen.


De motorwissels zijn een tactische zet van Honda om met relatief nieuwe motoren te kunnen starten tijdens hun thuisrace in Suzuka.

Daniil Kvyat krijgt een compleet nieuw exemplaar achterin zijn Toro Rosso en zal daardoor helemaal achteraan de grid moeten starten, de Rus had zich zijn thuisrace wellicht anders voorgesteld.

Max Verstappen, Alex Albon en Pierre Gasly krijgen enkel een nieuwe verbrandingsmotor en moeten daarom rekenen op een gridstraf van vijf plaatsen.

Er valt niet naast het feit te kijken dat Honda dit jaar veel progressie geboekt heeft maar het ontwikkelingsprogramma van de Japanners zorgt er nog steeds voor dat ze meer gridstraffen verzamelen dan de andere motorbouwers.

De rijders van Mercedes en Ferrari zijn nog maar toe aan hun derde verbrandingsmotor terwijl Max Verstappen al aan zijn vijfde exemplaar begint. Er is dus nog wat werk aan de winkel voor Honda.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022