Max Verstappen optimistisch ondanks gridstraf: “Je kan hier wel inhalen”

Ondanks het feit dat Max Verstappen aankijkt tegen een gridstraf van vijf plaatsen gaat hij het weekend in Rusland enigszins positief tegemoet, zo staat te lezen op zijn officiële website.


Honda kwam met het nieuws naar buiten dat ze Toro Rosso en red Bull zouden voorzien van nieuwe verbrandingsmotoren en dat betekent natuurlijk dat daar de bijbehorende gridstraffen aan vasthangen.

Het is duidelijk dat de Japanners dit doen om op hun best voor de dag te komen in Suzuka maar volgens Max Verstappen is deze keuze in tactisch opzicht ook niet zo gek.

“Inclusief deze motor zou ik goed moeten zitten tot het einde van het seizoen. We dachten vooral: ‘Waarom niet?’ Veel pijn gaat het ons hier niet doen, die vijf strafplaatsen op de grid. Want je kan hier wel inhalen, dat is vorig jaar gebleken toen ik achteraan startte. Normaal gesproken ga ik hier toch niet winnen, dan moet je realistisch zijn,” aldus Verstappen vanuit Sotsji.

“Heel veel pijn hebben we er niet van, het zijn maar vijf plekken. Daarom hebben we besloten om ervoor te gaan.”

Voor Honda is het uiteraard belangrijk om goed voor de dag te komen in Suzuka.

“Voor Honda is die race heel belangrijk,” gaat Verstappen verder. “We hebben daar in mijn F1-tijd nog nooit gewonnen maar we gaan er alles aan doen om er sterk voor de dag te komen.”

“We proberen altijd te winnen en natuurlijk zou het voor Honda geweldig zijn als we op hun thuiscircuit een goed resultaat kunnen boeken. Maar eigenlijk wil ik het op elk circuit gewoon goed doen. Het zou fantastisch zijn als alles in Suzuka op zijn plaats valt,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022