Jean Todt: “Niets dat wijst op een nieuw ‘relevant en solide’ F1-team”

FIA-voorzitter Jean Todt laat weten dat hij tot nu toe nog altijd geen voorstel gekregen heeft van een ‘solide’ nieuw team dat naar de Formule 1 wil komen.


Er werd verwacht dat de nieuwe regels voor 2021 er voor gingen zorgen dat er zich nieuwe teams gingen aanbieden om deel uit te maken van de Formule 1 maar tot dusver valt dat enigszins tegen.

Met het ‘Panthera Team Asia’ van voormalig SMP Racing-baas Durand, is er voorlopig slechts een gegadigde maar de definitieve regels moeten ook nog voorgesteld worden.

Hoewel de afgevaardigden van Panthera afgelopen weekend ook in Singapore weer aanwezig waren zijn er volgens Jean Todt nog onvoldoende garanties dat het over een levensvatbaar, solide project gaat.

“Ik ben voorzichtig,” aldus Todt. “Ik ga geen roddels verspreiden, ik ben concreet. Op dit moment heb ik, afgezien van een paar websites, nog niets gehoord van een nieuw team. Zelf heb ik nog niets gehoord van een solide, relevant team dat tot de F1 wil toetreden.”

Het laatste nieuwe team dat in de Formule 1 kwam is Haas, dat sinds 2016 deel uitmaakt van het startveld en volgens Todt is er op dit moment geen enkel project dat dezelfde garanties kan voorleggen als het Amerikaanse team destijds.

“Op dit moment zagen we geen aanvraag van het niveau van Haas bijvoorbeeld, dat was toen een nieuw team,” voegde Todt eraan toe.

“Er zijn soms ook mogelijkheden, zoals wat er gebeurde met Force India, waar je Racing Point had dat besloot om het team te kopen. Dus, het hangt allemaal af van de mogelijkheden.”

“Op dit moment zijn we blij dat we tien teams hebben. De tijd zal uitwijzen of er in de toekomst iets zal veranderen, wetende dat het goede cijfer tussen de tien en de twaalf teams ligt.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022