“Gridstraffen zijn voor Red Bull onvermijdbaar geworden”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal zijn team tijdens de tweede seizoenshelft sowieso gridstraffen incasseren omwille van motorwissels door motorpartner Honda.


Red Bull rijdt dit seizoen voor het eerst met motoren van Honda. Tot dusver dit seizoen werden er al twee overwinningen behaald, wat uiteraard een serieuze mentale opsteker is voor de nieuwe samenwerking.

Het venijn lijkt hem echter in de staart te zitten want tijdens de tweede seizoenshelft zullen er verschillende gridpenalty’s geïncasseerd worden, zo geeft Red Bull-teambaas Christian Horner toe.

“Dat is onvermijdelijk,” antwoordt Horner op de vraag of Red Bull tijdens de resterende negen races gridstraffen zal moeten ondergaan.

Horner relativeert echter meteen ook de schade die opgelopen wordt. Voorafgaand aan het seizoen had Red Bull immers al laten uitschijnen dat 2019 omwille van het eerste jaar met Honda als motorpartner een overgangsjaar zou worden.

“We bevinden ons echter niet in een gevecht om de wereldtitel bij de constructeurs,” aldus Horner. ” We zijn erg ver verwijderd van de wereldtitel.”

“Als de mogelijkheid er is om nieuwe motoren te introduceren die meer performance kunnen brengen en waaruit we opnieuw veel leren dan zullen we dat ook zeker en vast doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022