Romain Grosjean stap dichter bij een race schorsing

Het negeren van de blauwe vlaggen door Romain Grosjean tijdens de GP van Singapore resulteerde niet alleen in een tijdsstraf, maar ook twee strafpunten, waardoor hij nu op negen strafpunten staat. Bij twaalf punten wordt hij voor een race geschorst.


Romain Grosjean en Sergey Sirotkin negeerden blauwe vlaggen tijdens de GP van Singapore toen Lewis Hamilton en Max Verstappen hen dubbelden. Beide rijders werden gestraft, maar de twee strafpunten zullen vooral hard aankomen bij Grosjean. De Fransman is nog maar drie punten verwijderd van een schorsing van een race.

Een rijder die twaalf strafpunten ontvangt in twaalf maanden moet een race uitzitten. Grosjean zal pas op 29 oktober terug een punt verliezen. Op 12 november verliest hij er nog twee.

Charlie Whiting, race directeur, zei dat het “één van de slechtste gevallen” was van het negeren van blauwe vlaggen.

“Romain vergat volledig de gouden regel van de blauwe vlaggen”, zei Whiting. “Als je in een gevecht bent, dan moet je dat volledig vergeten en aan de kant gaan. Dat is hij vergeten. Het is één van de ergste situaties die ik heb ervaren.”

Grosjean verontschuldigde zich en beweerde het niet met opzet te hebben gedaan.

“Ik verontschuldig me als ik iemand blokkeerde, dat was niet mijn intentie”, zei Grosjean. “Ik was aan het strijden met Sergey, die wel leek te karten.”

“Ik kon niet echt vertragen. Vanaf het moment dat ik Sirotkin voorbij ging, liet ik Lewis voorbij”, besloot Grosjean.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}