Ferrari: “Onze deur zal altijd openstaan voor Mick Schumacher”

Hoewel er geen plannen in die richting zijn laat Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene weten dat zijn deur altijd zal openstaan voor Mick Schumacher.


Vorig weekend won Mick Schumacher alle drie de races op de Nürburgring in het Europese Formule 3-kampioenschap. Door die prestatie rukte de jonge Duitser op naar de tweede plaats in de stand om het kampioenschap, op slechts drie punten van leider Dan Ticktum.

Met een achternaam als die van Mick Schumacher kan het dan opeens snel gaan en plotsklaps werd hij gelinkt aan een zitje in de Formule 1 bij Toro Rosso voor 2019. Zijn vader, Michael Schumacher, reed zichzelf in de harten van de tifosi door tussen 2000 en 2004 vijf keer op rij wereldkampioen te worden met Ferrari. Dat is iets wat je in Maranello de status van levende legende oplevert.

Maurizio Arrivabene wil onderstrepen hoe belangrijk het is om een jong talent als Schumacher niet te veel onder druk te zetten.

“Het belangrijkste op dit moment is hem te laten verder groeien zonder al te veel druk,” aldus de Ferrari-teambaas. “Zijn huidige prestaties zijn heel, heel goed en ik wens hem ook een mooie carrière toe.”

“Met een naam als de zijne, die Ferrari-geschiedenis geschreven heeft, ben je uiteraard altijd welkom in Maranello, maar dat is een beslissing voor de familie Schumacher.”

“Laat hem nu nog maar wat plezier maken. Ik kan het niet dikwijls genoeg herhalen: ‘blijf gefocust en geconcentreerd maar probeer ook plezier te maken en groei langzaam maar zeker.’ Daarna zullen we wel zien wat de toekomst brengt.”

“Hoe kan je in Maranello ‘nee’ zeggen tegen een naam als de zijne?”

Momenteel wordt Mick Schumacher gesteund door Mercedes in zijn Formule 3-campagne en hij doet ook regelmatig promotiewerk voor het legendarische merk met de ster.

Indien hij in de top drie eindigt in het Europees Formule 3-kampioenschap heeft de jonge Duitser genoeg punten op zijn superlicentie om in de Formule 1 aan de slag te kunnen. Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat we Schumacher volgend jaar in de Formule 2 aan het werk zullen zien.

Sauber-teambaas Frederic Vasseur raadt Schumacher ook aan geen stappen over te slaan. De Fransman heeft een schat aan ervaring in de opstapklassen naar de Formule 1, hij was ook teambaas van Stoffel Vandoorne toen die op dominante wijze het GP2-kampioenschap op zijn naam schreef.

“Eerlijk gezegd vind ik dat er een enorm verschil is tussen de F3 en de F1,” aldus de Fransman. “Met het kleine aantal testdagen dat we in de winter hebben is het – ik wil niet zeggen onmogelijk – moeilijk om de stap te zetten. Het zou waarschijnlijk zinvol zijn voor hem om eerst in de F2 te rijden.”

“Maar hij kan daarom wel een link hebben met een F1-team. Hij kan een paar vrije trainingen rijden, er zijn veel manieren om je voor te bereiden op de Formule 1,” besluit Vasseur.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner